ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κατ’ αρχήν συζητάμε για την πόρτα του Κάστρου...


ΔΙΗΜΕΡΗ επίσκεψη στη Χίο θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας του υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη ώστε να εξεταστούν από κοινού με τις τοπικές αρχές όλες οι εκκρεμότητες της αρμοδιότητάς της.
Κυρίαρχο ρόλο στη συνάντηση θα έχει το θέμα του Κάστρου ενώ σημαντικό βάρος θα δοθεί και στην υπόθεση του Κολεγίου με το νομάρχη Πολ. Λαμπρινούδη να ελπίζει ότι οι συναντήσεις θα σηματοδοτήσουν την απαρχή μιας νέας πορείας για τα δύο σημαντικά αυτά για το νομό θέματα και ειδικότερα σε μια κρίσιμη για τα αυτοδιοικητικά ζητήματα περίοδο.
Ειδικά για το Κάστρο ο νομάρχης σε δήλωση του υπενθύμισε ότι προ οχτώ μηνών εκ μέρους του υπουργείου είχε ανακοινωθεί πίστωση ύψους 5 εκ. ευρώ προερχόμενη από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων χωρίς όμως ποτέ το κονδύλι αυτό να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του. «Αν δεν μπορούν τότε να το πουν και αφού δεν αφήνουν κανέναν άλλο να ακουμπήσει το Κάστρο, τότε να κοιτάξουν να επέμβουν στη «Πόρτα Ματζόρε» και το Βόρειο Προμαχώνα», τόνισε ο κ. Λαμπρινούδης.
Όσον αφορά τα άλλα θέματα, αυτά αναμένεται να είναι το Κολέγιο, εκεί όπου η Εφορία Νεοτέρων Μνημείων ζητά επιπλέον 100.000 ευρώ για νέες διερευνητικές εκσκαφές, ο Πύργος Πιτυούς που ακόμα περιμένει το διορισμό φύλακα ώστε να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αλλά και το Σπήλαιο Αγίου Γάλακτος στο οποίο δεν έχει οριστεί φορέας διαχείρισης.
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου